Thursday, March 10, 2016

အရက္ေသာက္ၿပီး တစ္နာရီအတြင္း ေလျဖတ္ျခင္းႏွင့္ ႏွလံုးေရာဂါထႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ႏွစ္ဆျမင့္မား

အရက္ေသာက္သံုးၿပီးေနာက္ တစ္နာရီအတြင္း ေလျဖတ္ျခင္းႏွင့္ ႏွလံုးေရာဂါထျခင္းျဖစ္ေပၚလာႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ႏွစ္ဆျမင့္မား ေၾကာင္း ေလ့လာမႈအသစ္တစ္ခုအရ သိရသည္။
ယင္းအႏၲရာယ္ႏွင့္ ပတ္သက္၍ ပိုမုိေကာင္းမြန္စြာ သိရိွႏုိင္ရန္ ေလ့လာမႈေပါင္း ၂၃ ခုတြင္ လူသံုးေသာင္းေက်ာ္ကုိ သုေတသနျပဳ ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
အရက္အတန္အသင့္ေသာက္သံုးလွ်င္ပင္ အရက္ေသာက္သူ ၏ ေလျဖတ္ႏုိင္ျခင္း (သုိ႔မဟုတ္) ႏွလံုးေရာဂါထႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ကုိ ႏွစ္ဆျမင့္တက္ေစႏုိင္ေၾကာင္း အေမရိကန္သုေတသီမ်ား ေလ့လာေတြ႕ရိွခဲ့သည္။အရက္အတန္အသင့္ ေသာက္သံုးသည္ဆိုျခင္းမွာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအတြက္ အရက္တစ္ပက္ကိုဆုိလိုၿပီး အမ်ိဳးသားမ်ားအတြက္ အရက္ႏွစ္ပက္ေသာက္သံုးမႈကုိ ဆုိလိုသည္။
အရက္ေသာက္ၿပီး ပထမဆံုးတစ္နာရီအတြင္း ေလျဖတ္ျခင္းႏွင့္ ႏွလံုးေရာဂါထႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ႏွစ္ဆျမင့္တက္ႏုိင္သည္။
သို႔ေသာ္ ၂၄ နာရီ ၾကာၿပီးေနာက္တြင္ အရက္အလြန္အကြၽံေသာက္ျခင္းကသာ ယင္းအႏၲရာယ္မ်ား ဆက္လက္ျဖစ္ေပၚလာႏုိင္သည္။
တစ္နည္းေျပာရမည္ဆုိပါက အရက္အလြန္အကြၽံ ေသာက္ ျခင္းေၾကာင့္ ေလျဖတ္ျခင္းႏွင့္ ႏွလံုးေရာဂါထႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ကုိ ေရတုိေရရွည္ႏွစ္မ်ိဳးစလံုး ႀကံဳေတြ႕ႏုိင္သည္။
အရက္ေသာက္လိုက္ၿပီးေနာက္ ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းႏွင့္ ေသြးေပါင္ႏွစ္ ခုစလံုးျမင့္တက္လာၿပီး ေသြးဆဲလ္မ်ား ပို၍ ေစးပ်စ္လာသည္။
ယင္းအေျခအေနက ေလျဖတ္ျခင္းႏွင့္ ႏွလံုးေရာဂါထႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္မ်ားကုိ ျမင့္တက္လာေစသည္ဟု သုေတသီမ်ားက ေျပာသည္။
သုိ႔ေသာ္ ပံုမွန္မဟုတ္ဘဲ အခ်ိန္အခါလုိက္၍ အရက္အနည္း ငယ္ေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ ေကာင္းေသာ ကုိလက္စထေရာမ်ားကို ပုိမ်ားလာေစကာ ႏွလံုးေသြးေၾကာဆုိင္ရာေရာဂါအႏၲရာယ္ကုိ ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္သည္ဟု သုေတသီမ်ားက ေျပာသည္။
အရက္အလြန္အကြၽံေသာက္သံုးပါက ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ ေလျဖတ္ႏုိင္ျခင္းအႏၲရာယ္ ျမင့္မားျခင္းႏွင့္ မလြဲဧကန္ႀကံဳေတြ႕ရမည္ျဖစ္္သည္။
တစ္ေန႔လွ်င္ အရက္ေျခာက္ပက္မွ ကုိးပက္အထိေသာက္သံုး ပါက ယင္းအႏၲရာယ္ ႏွစ္ဆအထိ ျမင့္တက္လာႏုိင္သည္။
ယခုေလ့လာမႈကို Heart Association ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။


—Ref: TOI
7Day Daily

0 comments:

Post a Comment