ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်လာတဲ့အခါ စားထားသမွ်အစာေတြ အာဟာရအျဖစ္ေရာက္သြားပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ညေနစာအျဖစ္စားတဲ့ အစားအစာက ခႏၶာကိုယ္တြက္ အေျပာင္းအလဲျဖစ္ႏိုင္ေခ်ပိုမ်ားပါတယ္။
ညေနစာျဖင့္ အဓိက၀မ္းျဖည့္ျခင္း
ညေနစာကို အဆမတန္စားတဲ့အခါ အစာေခ်ဖို႔အခက္အခဲျဖစ္တတ္ပါတယ္။ စားသုံးသင့္တာထက္ပိုစားရင္ အဆီအက္ဆစ္အျဖစ္သို႔ေျပာင္းလဲျပီး ခႏၶာကိုယ္အေလးခ်ိန္ တိုးေစတယ္။အိပ္ယာမ၀င္မီ အစာစားျခင္း
အိပ္ယာမ၀င္မီ အစာစားထားျခင္းဟာ အိပ္လုိ႔မေပ်ာ္ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ အိပ္စက္ျခင္းဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြင္းအစာအဟာရေျပာင္းလဲျခင္း၊ ေသြးလည္ပတ္မႈျဖစ္ေစျခင္း၊ သင့္ေတာ္တဲ့ေပာာ္မုန္းဓာတ္ထိန္းညိွေပးျခင္းနဲ႔ လိုအပ္တဲ့စြမ္းအင္ရရိွေစဖို႔ မရိွမျဖစ္လိုအပ္တယ္။
ကိုယ္ခႏၶာကို ႏိုးၾကားတက္ႂကြေစတဲ့ ကဖိန္းဓာတ္စားသုံးျခင္း
ဆိုဒါ (သုိ႔) ေကာ္ဖီစတဲ့ ကဖီးဓာတ္ပါတဲ့အရည္ကိုေသာက္ျခင္းဟာ အိပ္စက္ျခင္းကို အားေပးတာမွန္ေပမယ့္ လိုတာထက္ ပိုၿပီး တစ္ေနကုန္ ကဖိန္းဓာတ္ေသာက္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ ခႏၶာကိုုယ္အေလးခ်ိန္က်ေစတယ္။
ကာဗြန္ဟိုက္ဒရိတ္ အစားအစာမ်ား
ေနာက္ႏွစ္ သင့္ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ကီလို ၁၀ ထက္တိုးခ်င္တယ္ဆိုရင္ ပတ္စတာ၊ အာလူးႏွင့္ ေပါင္မုန္႔ကို စားသုံးပါ။ ကာဗြန္ဟိုက္ဒရိတ္အစားအစာကို အစမတန္စားသုံးျခင္း ေသြးခ်ဳိ အျဖစ္အလ်င္အျမန္ေျပာင္းလဲေစျပီး အ၀လြန္ျခင္းျဖစ္ေစတယ္။ ဒါ့အျပင္ ညမအိပ္ေပ်ာ္ေသြးခ်ဳိအျဖစ္သြားျပီဆိုရင္ ညသန္ေခါင္ဗိုက္ဆာလို႔ ထႏိုးရပါလိမ့္မယ္။
အစာမစားခင္ အရက္ေသာက္ျခင္း
၀ုိင္တစ္ခြက္ေသာက္ရင္ တစ္မ်ဳိး၊ အရက္ တစ္ပုလင္းေသာက္ရင္ေတာ့ ေနာက္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ မတူပါဘူး။ အရက္ေသာက္ရင္ ဗိုက္၀တဲ့ခံစားခ်က္ေပ်ာက္သြားပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ အစားပို၀င္တယ္။
Source: womenshealthmag.com
Wednesday, August 6, 2014
ကိုယ္အေလးခ်ိန္တက္ေစတဲ့ ညေနစာ စားသုံးမႈပုံစံမ်ား
Trend Myanmar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment