ညအိပ္ယာဝင္ခါနီး အစာစားပါက အေလးခ်ိန္ တက္ႏုိင္ေခ်ပုိမ်ားျပီး အစာအိမ္မွျပန္လာတဲ့ အက္ဆစ္ေၾကာင့္ လည္မ်ဳိနဲ႔ အစာျပြန္တစ္ရွဴးေတြကို အၾကီးအက်ယ္ ပ်က္စီးေစႏုိင္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ညမအိပ္ခင္ အနည္းဆုံး ၃ နာရီေလာက္ ၾကိဳတင္ စားထားသင့္ပါတယ္။ဗုိက္ဆာတဲ့အခါ အိပ္လို႔မေပ်ာ္ျဖစ္တတ္တယ္ဆိုရင္ တစ္ခုခုေတာ့စားေပးပါ။ ဒါေပမယ့္ အနည္းဆုံး ဒီဟာေတြကိုေတာ့ ေရွာင္ၾကဥ္ရပါမယ္။
၁။ ေကာ္ဖီ
ေကာ္ဖီက အစာအိမ္အက္ဆစ္ျဖစ္ေပၚေစတဲ့အျပင္ အက္ဆစ္ရည္ ထုတ္လုပ္ေအာင္ လႈံ႔ေဆာ္ေပးတဲ့ ကဖီးဓာတ္လည္း ပါဝင္တယ္။
၂။ အရက္
ညအိပ္ခါနီး အရက္ေသာက္ပါက မသက္မသာျဖစ္ေစတဲ့ ခံတြင္းခ်ဥ္မႈျဖစ္ေပၚတတ္တယ္။ အရက္က အစာအိမ္နဲ႔ အစာျပြန္ႏွစ္ခုကို ဆက္ေပးတဲ့ အဆို႔ရွင္ကို ေျဖေလ်ာ့ေပးပါတယ္။ အဲဒီလိုျဖစ္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာ အစာအိမ္အတြင္း အစားအစာေတြကို ခႏၶာကိုယ္က ထိန္းမထားႏုိင္ပါဘူး။
၃။ ေရွာက္သီး/သံပုရာမ်ဳိးဝင္အသီးမ်ား
ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္နဲ႔ လိေမၼာ္သီးေပ်ာ္ရည္ ႏွစ္မ်ဳိးစလုံးမွာ ညအိပ္ခါနီးေသာက္သင့္တဲ့ အရာေတြ မဟုတ္ပါဘူး။ ဘာလို႔လဲဆိုရင္ သူတို႔ေတြဟာ ခ်ဥ္ေသာ၊ အက္ဆစ္ သဘာဝရိွေသာအသီး ျဖစ္ေနလို႔ပါ။
၄။ ဒိန္ခဲ
ဒိန္ခဲမွာ အဆီဓာတ္ အျပည့္အဝပါရိွတာေၾကာင့္ အိပ္ယာဝင္ခါနီးစားသင့္တဲ့ အစားအစာမဟုတ္ပါဘူး။
၅။ အခြံမာအသီးမ်ား
ရြန္းသည္ျဖစ္ေစ၊ မရြန္းသည္ျဖစ္ေစ အဆီက အဆီပါပဲ။ အဲဒါဟာ ညအိပ္ယာမ၀င္ခင္ အခြံမာသီးမ်ား မစားသင့္တ့ဲ အေၾကာင္းအရင္းပဲ ျဖစ္တယ္။
၆။ ေခ်ာကလက္
ေခ်ာကလက္မွာ အဆီဓာတ္ အျပည့္အဝရိွပါတယ္။ အစာအိမ္နဲ႔ အစာျပြန္ႏွစ္ခုၾကားက အဆို႔ရွင္ကို ေခ်ာင္ေစပါတယ္။ အခ်ဳိ႕ေခ်ာကလက္ အမ်ဳိးအစားေတြမွာ ကဖီးဓာတ္ ပါဝင္တယ္။
Ref:naturalhealthcareforyou.com
Thursday, February 19, 2015
ညအိပ္ယာဝင္ခါနီး မစားသင့္တဲ့ အရာမ်ား
ေပၚထြန္း
Trend Myanmar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment