Thursday, January 30, 2020

ဝူဟန်ကိုရိုနာဗိုင်းရပ်စ်ကို ကာကွယ်ဖို့အတွက် အစားအစာများ

Image may contain: one or more people and people sitting

(၁) ဘာစားစား အသား၊ငါး၊ ပဲ၊ နို့၊ ကြက်ဥ စတဲ့ အသားဓါတ်ကြွယ်ဝတဲ့ အစားအစာ တစ်ခုခု ပါအောင်စားပေးပါ။
(၂) အသီးအနှံ ဟင်းသီးဟင်းရွက်ပိုစားပါ။

(၃) ဘာစားစား လက်ကို ဆပ်ပြာဖြင့် စင်ကြယ်အောင် ဆေးပါ။ အစာမစားခင် မှ မဟုတ်ပါဘူး။ နှာချေပြီးတိုင်း၊ တခုခု ကိုင်ပြီးတိုင်း၊ လူနေထူထပ်တဲ့ နေရာ သွားပြီးတိုင်း လက်ကို ဆပ်ပြာနှင့် စင်ကြယ်အောင်ဆေးပါ။ လက်ဆေးဖို့အဆင်မပြေပါက လက်သန့်ဆေးရည် (hand gel) ဆောင်ထားပါ။
(၄) အလွန်အကျွံ ဝိတ်ချခြင်း လုံးဝ မပြုလုပ်ရ။
(၅) လေ့ကျင့်ခန်း (သို့မဟုတ်) ကိုယ်လက်လှုပ်ရှားမှု့ ကို တတ်နိုင် သလောက်များများ လုပ်ပေးပါ။
Image may contain: one or more people and closeup
လေးစားစွာဖြင့် ဒေါက်တာ ညီညီကျော်
Dr.Thinzar Shein
<zawgyi>
ဝူဟန်ကိုရိုနာဗိုင်းရပ်စ်ကို ကာကွယ်ဖို့အတွက် အစားအစာများ
Friday , January 31 , 2020

(၁) ဘာစားစား အသား၊ငါး၊ ပဲ၊ နို့၊ ကြက်ဥ စတဲ့ အသားဓါတ်ကြွယ်ဝတဲ့ အစားအစာ တစ်ခုခု ပါအောင်စားပေးပါ။
(၂) အသီးအနှံ ဟင်းသီးဟင်းရွက်ပိုစားပါ။
(၃) ဘာစားစား လက်ကို ဆပ်ပြာဖြင့် စင်ကြယ်အောင် ဆေးပါ။ အစာမစားခင် မှ မဟုတ်ပါဘူး။ နှာချေပြီးတိုင်း၊ တခုခု ကိုင်ပြီးတိုင်း၊ လူနေထူထပ်တဲ့ နေရာ သွားပြီးတိုင်း လက်ကို ဆပ်ပြာနှင့် စင်ကြယ်အောင်ဆေးပါ။ လက်ဆေးဖို့အဆင်မပြေပါက လက်သန့်ဆေးရည် (hand gel) ဆောင်ထားပါ။
(၄) အလွန်အကျွံ ဝိတ်ချခြင်း လုံးဝ မပြုလုပ်ရ။
(၅) လေ့ကျင့်ခန်း (သို့မဟုတ်) ကိုယ်လက်လှုပ်ရှားမှု့ ကို တတ်နိုင် သလောက်များများ လုပ်ပေးပါ။
လေးစားစွာဖြင့် ဒေါက်တာ ညီညီကျော်
Dr.Thinzar Shein

0 comments:

Post a Comment