Thursday, August 29, 2013

ၾကက္သားေျပာင္းဖူးခ်က္ (၃ ေယာက္စာ)

အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
(20 မိနစ္ / 2000 Ks)
Photo: Kitchen Variety
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
.....................................................
ၾကက္သားေျပာင္းဖူးခ်က္ (၃ ေယာက္စာ)
.....................................................
(20 မိနစ္ / 2000 Ks)

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
........................
• ၾကက္သား - ၂၀ သား
 (ေရေဆးအေနေတာ္ တံုးထားပါ)
• ေျပာင္းဖူး - ၂ ဖူး
 (အေစ့ေျခြထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ ဥ
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ တက္
 (ႏွစ္မ်ိဳးေရာေထာင္းထားပါ)
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ဆီ  - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
• နႏြင္းမႈန္႔  - အနည္းငယ္
• အေရာင္တင္မႈန္႔   - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• နံနံပင္ (အလွခတ္ရန္) - ၁ ပင္ 
• င႐ုတ္နီ (အလွခတ္ရန္) - ၂ ေတာင့္
• ေရ - 300 ml

ခ်က္ျပဳတ္ပံု
................
၁။ တံုးထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ဆား၊ သၾကား ၊ အေရာင္တင္မႈန႔္၊ 
နႏြင္းမႈန္႔တို႔ႏွင့္ ေရာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ။
၂။ ေထာင္းထာေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီတို႔ကို ဆီအိုးတြင္ မီးအသင့္အတင့္ျဖင့္ 
ဆီသတ္ပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာလွ်င္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားထည့္ၿပီး 
အသားမ်ား အေရာင္တက္လာသည္အထိ ဆီသတ္ေပးပါ။
၄။ ေျပာင္းဖူးေစ့မ်ား ေရာထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။ ေျပာင္းဖူးေစ့မ်ားတင္းၿပီး ေဖာင္း
လာလိမ့္မည္။ 
၅။ ေရတစ္၀က္ထည့္၊ အဖံုးအုပ္ မီးအနည္းငယ္ေလ်ာ့ၿပီး ႏွပ္ထားပါ။
၆။ ၅ မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ၿပီး ၾကက္သားႏူး၊ မႏူး စမ္းျမည္းၾကည့္ပါ။
 ေနာက္ မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္သလို ေရအနည္း အမ်ားခ်ိန္ဆရန္ 
လိုသလိုထပ္ထည့္ၿပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ ျပန္ႏွပ္ေပးၿပီး 
ၾကက္သားမ်ားႏူးလာလွ်င္ နံနံပင္ အဖ်ားပိုင္း၊ င႐ုတ္နီေတာင့္တို႔ျဖင့္ 
အလွဆင္ၿပီး အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

 ငံျပာရည္အနံ႔သည္ ေျပာင္းဖူးႏွင့္မလိုက္ဖက္ဟု ယူဆေသာေၾကာင့္ 
ဒီခ်က္နည္းမွာ ဆားကိုသာသံုးပါသည္။

.............
သစ္ထူး
.............

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
........................
• ၾကက္သား - ၂၀ သား
(ေရေဆးအေနေတာ္ တံုးထားပါ)
• ေျပာင္းဖူး - ၂ ဖူး
(အေစ့ေျခြထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ ဥ
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ တက္
(ႏွစ္မ်ိဳးေရာေထာင္းထားပါ)
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ဆီ - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• အေရာင္တင္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• နံနံပင္ (အလွခတ္ရန္) - ၁ ပင္
• င႐ုတ္နီ (အလွခတ္ရန္) - ၂ ေတာင့္
• ေရ - 300 ml

ခ်က္ျပဳတ္ပံု
................
၁။ တံုးထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ဆား၊ သၾကား ၊ အေရာင္တင္မႈန႔္၊
နႏြင္းမႈန္႔တို႔ႏွင့္ ေရာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ။
၂။ ေထာင္းထာေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီတို႔ကို ဆီအိုးတြင္ မီးအသင့္အတင့္ျဖင့္
ဆီသတ္ပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာလွ်င္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားထည့္ၿပီး
အသားမ်ား အေရာင္တက္လာသည္အထိ ဆီသတ္ေပးပါ။
၄။ ေျပာင္းဖူးေစ့မ်ား ေရာထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။ ေျပာင္းဖူးေစ့မ်ားတင္းၿပီး ေဖာင္း
လာလိမ့္မည္။
၅။ ေရတစ္၀က္ထည့္၊ အဖံုးအုပ္ မီးအနည္းငယ္ေလ်ာ့ၿပီး ႏွပ္ထားပါ။
၆။ ၅ မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ၿပီး ၾကက္သားႏူး၊ မႏူး စမ္းျမည္းၾကည့္ပါ။
ေနာက္ မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္သလို ေရအနည္း အမ်ားခ်ိန္ဆရန္
လိုသလိုထပ္ထည့္ၿပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ ျပန္ႏွပ္ေပးၿပီး
ၾကက္သားမ်ားႏူးလာလွ်င္ နံနံပင္ အဖ်ားပိုင္း၊ င႐ုတ္နီေတာင့္တို႔ျဖင့္
အလွဆင္ၿပီး အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

ငံျပာရည္အနံ႔သည္ ေျပာင္းဖူးႏွင့္မလိုက္ဖက္ဟု ယူဆေသာေၾကာင့္
ဒီခ်က္နည္းမွာ ဆားကိုသာသံုးပါသည္။

.............
သစ္ထူး
FOOD Magazine 

0 comments:

Post a Comment