ယိုးဒယား ငပိထမင္းေၾကာ္အတြက္ ထမင္းျဖဴကို ေခ်ျပီး ပဲငံျပာရည္ အၾကဲ၊သၾကား၊ငရုတ္ေကာင္း၊ဆား အနည္းငယ္စီတို႕ျဖင့္ ႏွံ႕ေအာင္နယ္ထာပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ပုစြန္ေျခာက္ အသင့္အတင့္တို႕ကို ေရာျပီးေထာင္းထားပါ။ ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးသို႕ ႏွမ္းဆီအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ပုစြန္ေျခာက္တို႕ကိုထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ။ထို႕ေနာက္ ငါးပိ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းေလာက္ထည္႔ျပီးေမႊေပးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ငပိက်က္ျပီးအနံ႕ ေမႊးလာလွ်င္ နယ္ထားေသာ ထမင္းမ်ားကိုထည္႔ျပီး ႏွံ႕ေအာင္ေမႊ၍ ခဏၾကာမွ် ေၾကာ္ကာ ပင္စိမ္းရြက္အုပ္ပါ။အရသာ အလြန္ေကာင္းမြန္ေသာ ငပိနံ႕ေမႊးေမႊးေလးႏွင့္ ယိုးဒယား ငပိထမင္းေၾကာ္ကို ပုစြန္ေၾကာ္၊သရက္အစိမ္းေပါက္၊သခြါးသီး၊သံပုရာသီးႏွင့္ငရုတ္သီးေျခာက္ေၾကာ္တို႕ျဖင့္ တြဲဖက္၍ သံုုးဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
ပုစြန္ေၾကာ္
ပုစြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ၾကက္ဥအကာ၊ဆား၊ငရုတ္ေကာင္း၊သၾကား အနည္းငယ္စီထည္႔ျပီး နယ္ထားပါ။ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကို ပန္းကန္တစ္ခုသို႕ထည္႔ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ ေၾကာ္မည္႔ဒယ္အိုးသို႕ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ပူလာလွ်င္ ပုစြန္ကိုေကာ္မႈန္႕ထဲတစ္ေကာင္ျခင္းႏွစ္ျပီး ဒယ္အိုးထဲသို႔ ထည္႔ေၾကာ္ပါ။မီအေနေတာ္ေလးႏွင့္ပဲ ေၾကာ္ျပီး အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ။ရဲျပီးႂကြပ္လာလွ်င္ ဆယ္ျပီးဇကာထဲတြင္ ဆီစစ္ထားပါ။ယိုးဒယား ငပိထမင္းေၾကာ္ကို ပုစြန္ေၾကာ္ႏွင့္တြဲဖက္၍ သံုုးဆာင္ႏိုင္သလိုသူခ်ည္းပဲ အခ်ဥ္ရည္ေလးႏွင့္လည္း တြဲဖက္၍ သံုုးဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
ေဒၚပုလက္ရာ
0 comments:
Post a Comment