Thursday, April 2, 2015

ပူစပ္တဲ့ အစားအစာေတြကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြဟာ ဘယ္လိုလူမ်ိဳးေတြ ျဖစ္တတ္


စပ္တဲ့အစားအစာေတြကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြဟာ ဘယ္လိုလူမ်ိဳးေတြ ျဖစ္သလဲ။ တစ္ခ်ိဳ႕ေတြက အစပ္ကို တက္တက္မက္မက္ကို စားတတ္ၾကပါတယ္။ ဒီလိုလူမ်ိဳးေတြရဲ႕ ေျပာၾကားခ်က္နဲ႔ ေလ့လာခ်က္ အသစ္အရ အစပ္စားရတာ ႏွစ္သက္သူေတြက အစြန္းတစ္ခုမွာ ရပ္ေနရသလုိမ်ိဳး ၊ ဆံ့တငံ့ငံ့နဲ႕ရင္ခုန္ရတဲ့ ဇာတ္ကားေတြၾကည့္ေနရသလိုမ်ိဳး ခံစားခ်က္ကို ရတယ္လုိ႕ဆုိပါတယ္။ ဒါဟာ အဒရီနယ္ဂလင္း လို႕ေခၚတဲ့ စြမ္းအင္နဲ႕တုံ႔ျပန္မႈကို ပိုမိုထက္ျမက္ေစတဲ့ အရည္ေတြ ထြက္လာတဲ့အတြက္ ေၾကာင့္ပါပဲ။ သက္စြန္႔ဆံဖ်ား အျပဳအမူ ေတြကိုႏွစ္သက္လုိ႕လဲ ျဖစ္ပါတယ္။ယခင္ကတည္းက ယူဆလာခဲ့တဲ့ အယူအဆအရ စြန္႔စားမႈႏွစ္သက္သူေတြဟာ အဒရီလင္း လုိအပ္သူေတြျဖစ္ၿပီး စြန္႕စားမႈ တစ္ခုလုပ္ေဆာင္ျခင္းျဖင့္ အဒရီလင္းကို ရယူလုိက္ရတဲ့အခါ ပိုၿပီး ေနသာထုိင္သာ ရွိသြားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ လက္ပစ္ဗုန္း အစရွိတဲ့ အႏၱရာယ္ရွိတဲ့ အရာေတြနဲ႕ လုပ္ကိုင္လုိက္ရရင္ သာမန္ျပန္ ျဖစ္သြားပါတယ္။ အလားတူပဲ အပူအစပ္ စားလုိက္ျခင္းအားျဖင့္ အနည္းငယ္နာက်င္မႈရသြားျခင္းက သင့္ရဲ႕ အဒရီလင္း ႏႈန္းကို ျပန္လည္ ထိန္းသိမ္းေပးပါတယ္။

Smell and Taste Treatment and Research Foundation မွ Dr.Alan Hirsch ရဲ႕ ေျပာၾကားခ်က္အရ “စြန္႕စားလုိသူေတြနဲ႕ စပ္တဲ့အစားအစာေတြဟာ အျပန္အလွန္ ဆက္စပ္ေနေၾကာင္း သိေစခဲ့ပါတယ္”တဲ့။

Ref:mail online
ဟန္နီ
Trend Myanmar

0 comments:

Post a Comment